Föreningen Svenska Vejpare 

Nu är vi igång på riktigt!

De senaste månaderna har vi, som drog igång föreningen Svenska Vejpare samlat oss och börjat jobba aktivt med att påverka våra politiker att engagera sig i frågan om smakförbud. Vi vill givetvis att de röstar NEJ till regeringens förslag att förbjuda alla smaker förutom tobakssmaker.

Vi har mejlat, mött och pratat med politiker för att på olika sätt förklara vad smaker innebär för oss som använder e-cigaretter och varför ett förbud skulle få förödande konsekvenser för oss.

Gensvaret har varit bra. Tre partier står än så länge på vår sida (M, SD och C). KD vet vi inte ännu. Två partier (l och v) lutar åt att rösta ja. MEN båda har markant ändrat syn på e-cigaretter det senaste året (i synnerhet V som faktiskt erkänner att e-cigaretter faktiskt hjälper folk att sluta röka – något de tidigare aldrig pratat om). Nu väntar vi med spänning på fler möten och kommande diskussioneri socialutskottet. Vi måste förse våra beskyddare med goda argument – löpande. Vi har god draghjälp av andra intressegrupper också. Vi kan stoppa det här – om vi fortsätter att ligga på!

Ni som gått med i Föreningen Svenska Vejpare kommer att få ett mail. Där berättar vi om att föreningen nu blivit en del av organisationen NNA Sweden (ett taktiskt beslut för att kunna driva vår sak på ett mer effektivt sätt). Du som valt att bli aktiv medlem kommer även att ha möjlighet att betala medlemsavgift. Gör det, så ökar möjligheterna att nå ut löpande till politikerna!

MVH

Karl Åke Johansson, ordförande NNA Sweden